Om

Håtö Seglarskola förgyller många barns sommarlov sedan mer än 40 år! Håtö Seglarsällskap anordnar Håtö Seglarskola v 27, 28 och 29 varje år.

Vi håller till utomhus på udden vid Brusmarviken på Håtö där seglarskolan har en liten seglarbod och jolleramp. Alla läger håller på från söndag till fredag mellan kl. 9 – 16, varje dag. Mellan 12-13 har vi lunch då vi äter medhavd matsäck och badar. Under seglarskolan är barnen indelade i grupper som växelvis har teori och segling. Blandat med detta finns självklart utrymme för en massa lek. Målet är att alla ska lära känna nya kompisar och ha riktigt roligt! Segling sker främst i jollar så som optimist, RS Feva, flipper och laser samt sedan ett par år i en kölbåt, en Virus 20. Barnen får lära sig segelsätt, väjningsregler, att rigga segelbåtar, navigering och hur man beter sig på sjön. De får segla två pass varje dag och vi övar även att på välta och välta upp våra segelbåtar. På onsdagen seglar vi på utflykt till Lilla Asken där vi grillar korv och barnen får lära sig om allemansrätten. På fredagen avslutar vi seglarskolan med kappsegling och självklart diplom och prisutdelning.

Seglarskolan är mycket populär och har de senaste åren utökat i omfattning. Från 1 vecka per år till tre fullproppade veckor med både barn och instruktörer. Vi är ca 50 instruktörer, uppdelade på de olika veckorna, som alla tidigare gått många år på seglarskolan. Tillsammans gör vi allt för att alla ska få så roliga seglarskoleveckor som möjligt!

Lägret kostar 1500 kr per barn och vecka plus 100 kr per familj för medlemskap i Håtö Seglarsällskap. Tänk på att anmäla er i tid! Anmälan öppnar kl 00.00 den 1 januari 2019 och då är det först till kvarn. Då Håtö Tomtägarförening hjälper seglarskolan på olika sätt har barn som tillhör föreningen förtur t.om. 14 januari.

Vi hoppas på och ser fram emot på tre fantastiska veckor år 2019!

/Viktor Lund och Petra Nord, ansvariga för Håtö Seglarskola