Håtö Cup

RESULTATTABELL: Håtö cup 2020, Resultat

Bilder och videor från tävlingen: https://onedrive.live.com/?authkey=%21ANVArS8AL8LbqI8&id=741FD8C012A4BDDA%21214416&cid=741FD8C012A4BDDA

Välkomna till 2020 års upplaga av Håtö Cup

Om man gillar att kappsegla så arrangeras lördag vecka 28 varje år, i anslutning till Seglarskolan, Håtö cup av fjolårets vinnare. Här har ni ett gyllene tillfälle att vara delaktiga i en familjär seglingstävling med inslag av allvar. Det går bra att låna båtar av seglarskolan, prata då med Petra eller Viktor. Nedan ser ni inbjudan:

Lördagen den 11/7 2020 kl. 12.00 är det dags för årets omgång av kappseglingen Håtö Cup. Tävlingen går runt Munkarna med start utanför Haget (se karta). Det finns två klasser; en för optimister och en SRS-klass för övriga båtar. I SRS-klassen tillämpas SRS-tal – ett sorts handikappsystem som gör att olika snabba båtar kan tävla mot varandra på lika villkor.

Så ta den båt du hittar och häng på, det är kul!

OBS! Nytt för i år är att Optimistklassen endast seglar 1¼ varv!

Anmälan

Startavgiften är 40 kr/båt i optimistklassen och 80 kr/båt i SRS-klassen. Anmäl dig till Ulf Hedlund, hedulf@gmail.com alternativt på plats, senast 30 min före första start. Betalning sker via Swish till 0768114500 med tydlig märkning av båttyp och avsändare. Anmälan är endast giltig om startavgiften är betald innan start.

Att uppge i anmälan

Namn på besättningen samt eventuellt lagnamn (kreativt) och båtnamn

• Båtens typ
  • Segelnummer om det finns

Prisutdelning

Prisutdelningen sker även i år kl. 18.00 vid Seglarskoleberget, Håtö. Pga av rådande läge ber vi här alla att hålla avstånd mellan varandra i enlighet med utfärdade rekommendationer.

OBS! På grund av rådande pandemi kommer vi i år inte ha någon gemensam picnic efter prisutdelningen, vi får ladda om och hoppas att nästa år är ett bättre år för det.

Tävlingsregler

Starten för optimistklassen är 12.00. SRS-klassen startar 12.10.

• Nytt för i år är att Optimistklassen seglar 1 ¼ varv, SRS-klassen seglar som tidigare år 3 ¼ varv runt banan. Vid dåliga vindförhållanden kan banan komma att kortas av med ett varv.
  • Alla fyra bojar måste rundas varje varv.
  • Bojarnas placering på kartan är ungefärlig.
  • Starten sker mellan två röda bojar, mål mellan boj och funktionärsbåt.
  • Startsignaler: 1 lång tut = 10 min till start. 2 korta tut = 5 min till start. 1 kort tut = 1 min till start. 1 lång tut = start.
  • I övrigt tillämpas väjningsregler och sportsligt uppträdande uppmuntras.

Vid frågor om tävlingen, kontakta Ulf Hedlund 0768114500, hedulf@gmail.com